Klauzula Informacyjna


OBOWIĄZEK  INFORMACYJNY

Spełniając obowiązek informacyjny wynikający z Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) niniejszym  informujemy , że
1.Administratorem Pani/Pana/Państwa danych osobowych jest Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Lipnie, ul. Sierakowskiego 12, e-mail: lipno.piw@wp.pl, tel.: 54 287-33-08.Może się Pani/Pan kontaktować z nami w następujący sposób: listownie, telefonicznie ,  emailem.
2.Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w Powiatowym Inspektoracie Weterynaryjnym w Lipnie, e-mail: tomaszpowla@wp.pl
3.Pana/Pani/ dane osobowe  będą  przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. a) ,b) ,c) ,e)
 i zgodnie z treścią ogólnego rozporządzenia o ochronie danych w celu komunikacji
 i otrzymywania informacji o działalności Powiatowego Inspektoratu Weterynarii.
4. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo sprzeciwu, zażądania zaprzestania przetwarzania i przenoszenia danych, jak również prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego - Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
5. Dane udostępnione przez Panią/Pana   będą podlegały udostępnieniu innym odbiorcom tzn. instytucjom upoważnionym z mocy prawa.
6. Pana dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji , w tym profilowaniu.
7. Administrator danych nie ma zamiaru przekazywać danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.
8. Dane osobowe będą przechowywane przez okres nie dłuższy, niż jest to niezbędne  w celu realizacji prawnych działań.

Wytworzył: Waldemar Galiński (25 maja 2018)
Opublikował: Zbigniew Ledzion (6 czerwca 2018, 09:12:55)

Ostatnia zmiana: Zbigniew Ledzion (6 czerwca 2018, 09:16:57)
Zmieniono: korekta

rejestr zmian tej informacji »


Liczba odsłon: 621

wersja do zapisu wersja do druku

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Zamknij